Ramsløg Pesto

År 2012, blev et særligt år for Betty og jeg. Det er nemlig første gang, efter megen snak i mange år at det lykkedes at indsamle ramsløg, og frembringe en vidunderlig ramsløg pesto.

Rørvangsparken har en rigtig god nabo, det er nemlig Kalvemosen og netop her vokser der mange Ramsløg.

Om Ramsløg skal det siges at planten virker konserverende, så der behøves ikke Atamon o. lign.

I starten af april tog vi ud og plukkede den første portion, og tro mig det blev til flere plukninger.

Til en portion Ramsløg Pesto skal der bruges:

2 store håndfulde Ramsløg blade.

50 gram mandler

2 dl. revet parmasanost

1 – 2 dl. koldpresset Olivenolie, koldpresset Rapsolie kan også bruges.

¼ rød Chilly

Salt.

Mandlerne blendes sammen med Chilly, herefter kommes de friske rengjorte Pesto blade i blenderen – olien tilsættes langsomt og når det hele virker cremet, kommes Parmasan -osten i, der skal muligvis lidt ekstra olie i. Smag til med salt

Det hele hældes på et skoldet glas (360 cl.)

Lad Pestoen stå en 3 dage, så kan du virkelig smage naturen.

Skal vi lave en Ramsløg dag, til næste år i april?

Med venlig hilsen

Betty og Michael, Have nr. 7